Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Sólet (nem csak) kemencében

felvitel dátuma: 2015-01-08 20:33:37       mai nézettség: 2       nézettség: 1676
részletes recept
Sólet (nem csak) kemencében
Hozzávalók 8 személyre:
70 dkg fehérbab (aprószemű)
50 dkg kolozsvári szalonna
4 db kacsacomb
8 db tojás
2 fej vöröshagyma
4 ek finom liszt
4 ek árpagyöngy (gersli)
ízlés szerint
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:
Az aprószemű fehér babot előző este beáztatom
Másnap a megfelelő méretű cserépedényt beáztatom.
A tojásokat sós vízben keményrefőzöm, ha kész megpucolom.
A kacsacombokat kicsontozom, a nagyobb zsíros részeket levágom, a húst bőrrel együtt kisebb darabokra vágom, megsózom és állni hagyom.
Ezalatt  a zsíros részeket felaprítom és kisütöm, a kisűlt töpörtyűt szűrőkanállal kiszedem. A kisűlt kacsa zsíron megdinsztelem a félfőre vágott vöröshagymát, majd az egészet a cserépedény aljára öntöm.
Meghintem 1 ek liszttel, rászórom a bab 1/3-át, ezt is meghintem 1 ek liszttel.
Erre halmozom a bezózott kacsahúst és befedem a bab 1/3-val, majd meghintem 1 ek liszttel. Erre rakom a felszeletelt kolozsvári szalonnát és a tojásokat.
Ráöntöm a maradék babot, elrendezem, meghintem 1 ek liszttel, rászórom az árpagyöngyöt és felöntöm annyi vízzel hogy 1 cm-re ellepje.
Ráteszem a fedelét és betolom a kemencébe és 2 óra alatt készre sütöm. Gáz sütőben 220 fokon 2,5 óra alatt készül el.
Friss kenyérrel tálalom
 
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2015/01/solet-nem-csak-kemenceben.html
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*