Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Sólet

felvitel dátuma: 2011-12-17 12:43:24       mai nézettség: 1       nézettség: 706
részletes recept
Sólet
Hozzávalók 4 személyre:

2 fej vöröshagyma

kicsi zsíradék

kicsi pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

4 szelet füstölt sonka

30 deka szárazbab

2 marék árpagyöngy

4 főtt tojás

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát felszelem, kicsi zsíradékon megdinsztelem, a pirospaprikával megszórom. Ráöntöm a (nyers) babot, ráteszem a sonkaszeleteket. A fokhagymát rászelem. Utána az árpagyönggyel meghintem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább 3-4 centire. Ráteszem a fedőt, betolom a sütőbe és 3 órán keresztül sütöm.

A főtt tojásokkal tálalom.

Csináltam már úgy is, hogy belefőztem a tojást, de körülményes volt megpucolni. (zsíros volt, forró volt) A fotókon azért látni 2 különböző cseréptálat, mert amiben kezdtem a főzést, sajna eltört, (régi volt már ) így a másikban folytattam tovább.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 17

Nagyon klassz!:))Gratula!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*