Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér

felvitel dátuma: 2012-02-07 22:30:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2598
részletes recept
Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

300 - 350 ml langyos víz
• 1 tk. méz, vagy Xilit
• 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs. Instant porélesztő
• 200 gr teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 75 gr BL 80 kenyérliszt
• 75 gr magkeverék (len, napraforgó, szezámtökmag)
• 25 gr zabpehely
• 25 gr búzakorpa + 1 ek búzacsíra
• 1,5 tk
• 1 ek olaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A friss élesztőt elmorzsoljuk a vízben, elkeverjük. Amennyiben instant élesztőt használunk, azt csak a liszthez kell keverni. Mérjük bele a Gyorskelesztőbe a hozzávalókat.
Öntsük bele a vízben felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozzuk ki a robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel. Egy lágy tésztát fogunk kapni, nem a megszokott kenyértészta sűrűséget.
Egy kb. 30x11x7 formába teszünk, amit előzőleg kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk margarinnal és lisztezzük.
Letakarva 20-25 percig pihentetjük, amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Éles késsel vagy egy pengével hosszában bevagdossuk, majd a tetejét megszórjuk magokkal, pelyhekkel.
45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
Amennyiben
van Tupperware UltraPro edényünk, akkor abban is süthetjük vagy akár Szilikon Király formában is. Ezeket nem kell kibélelni és kikenni sem.

A kenyér alapötlete a jelzett blogról származik.

Szakács: bildi


Film link: http://limarapeksege.blogspot.com/2011/02/express-nagyon-magvas-kenyer-rachell.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*