30 dkg Graham liszt
15 dkg finom liszt
10 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1-1 ek tökmag, lenmag, szezámmag, napraforgómag, fenyőmag
1 egész tojás
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. Közben megszitáljuk a liszteket és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk az élesztőt és jól összedolgozzuk. A végén belegyúrjuk a magokat is és meleg helyen duplájára kelesztjük. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, kivajazott tepsibe rakjuk, negyed órát pihentetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.