Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Sokmagvas pogácsa

felvitel dátuma: 2014-03-16 10:45:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1131
részletes recept
Sokmagvas pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:

30 dkg Graham liszt

15 dkg finom liszt

10 dkg margarin

2,5 dkg élesztő

2 dl tej

1 kk cukor

2 kk

1-1 ek tökmag, lenmag, szezámmag, napraforgómag, fenyőmag

1 egész tojás

Előkészületi idő: 75 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. Közben megszitáljuk a liszteket és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk az élesztőt és jól összedolgozzuk. A végén belegyúrjuk a magokat is és meleg helyen  duplájára kelesztjük. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, kivajazott tepsibe rakjuk, negyed órát pihentetjük és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*