Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Sokmagvas, burgonyás kenyér

felvitel dátuma: 2014-03-26 20:11:48       mai nézettség: 3       nézettség: 1441
részletes recept
Sokmagvas, burgonyás kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

70 deka kenyérliszt (Nagyi titka) ,30 deka sokmagos Rozsos kenyérliszt,15 deka burgonyapehely, 2 kávéskanál , 1 kávéskanál cukor, 1 cs instant élesztő (1kg liszthez), 1/2 dl    étolaj, 4-4,5 dl langyos víz.                                          

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Kenyérsütő 8-as fokozat(dagasztó program) a következő a sorrend: 2 kk , 1/2 dl étolaj, burgonyapehely, lisztek, lisztben egy kis mélyedést csinálok, és  oda az élesztő cukor, víz. 90 perc a dagasztó programon. Utánna lisztezett nyújtódeszkára borítom, újjnyi vastagra nyújtom. A jobb és bal oldalát 2 újjnyira behajtom (egymásnak szemben, és szorosan feltekerem  mint a beiglit. Egy jénait picit kiolajozom és belehelyezem, leborítom és 20-30 percig kelesztem. Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 fokon, (az enyém légkeveréses elektromos) Egy picit vizeskézzel áttörölömkenyér tetejét, éd 3-szor éles késsel bevágom. Középső rácsra beteszem, alá, meg egy kis edényben vizet rakok(kb 1.5-2 dl-t) 30 percig  sütöm 200 fokon, majd 180 fokra visszaveszem, és 15 perc még (de közben figyelem, hogy szép piros legyen) Ha kész kiveszem és  a jénait letakarom, hogy letudjam a kenyér tetejét permeteznii hideg vízzel, de a jénaira ne menjen, mert eldurranhat a víztől. Egy kicsit hűlik és rácsra kiborítom. Nagyon finom, nem morzsálódik. étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Sándor 2014 március 26

Nos az étolaj már nem jó ! A saját receptem: 50-dkg liszt,3-dkg só, 3.5-dl langyos víz, 3-dkg cukor, fél csomag élesztő, diónyi zsír. A vízbe teszem a cukrot, élesztőt és a zsírt ( az étolaj egészségtelen). Ha "elindult" az élesztő, hozzáteszem a lisztet és a sót. 1-óra 58-perces programmal készítem, a sütési idő 1-óra. Lehet hozzá tenni főtt burgonyát kb 10-15 dekát, de akkor figyelni kell mert sok lesz a víz és sütés közben visszaesik (behorpad) a teteje. A sütés végén sós vízzel, ecsettel vizezem a tetejét, és finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*