Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » SODRÓFÁVAL NYÚJTOTT RÉTES

felvitel dátuma: 2014-01-05 15:39:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1805
részletes recept
SODRÓFÁVAL NYÚJTOTT RÉTES
Hozzávalók 6 személyre:
tészta
40 dkg liszt...
8 evőkanál olaj......
csipet .....
1 kávés kanál porcukor......
1 db tojás.....
kevés langyos víz
.....................................................................
 töltelék

TÚRÓ
fél kg túró...
2 db tojás....
2 evőkanál tejföl..
.2 evőkanál cukor
..................................................................
CSERESZNYE
fél kg magozott cseresznye.....
1 kanál tejföl....
15  dkg cukor
.................................................................
.ALMA
fék kg reszelt alma...
két csapott kanál cukor....
ízlés szerint fahéj....
Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 



a tészta anyagokat jól összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.....3 részre osztjuk majd vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük......felsodorjuk és kikent tepsibe egymás mellé tesszük....tűpróbáig sütjük és még melegen megszórjuk porcukorral és a tepsiben hagyjuk kihűlni

  töltelék=

 
fél kg túró...2 db tojás....2 evőkanál tejföl...2 evőkanál cukor
ezeket összekeverjük

fél kg magozott cseresznye.....1 kanál tejföl....11 tojás
ezeket összekeverjük


fék kg reszelt alma...két csapott kanál cukor....ízlés szerint fahéj......kicsit állni hagyjuk majd jól kinyomva tesszük a tésztára...

Szakács:


Film link: http://www.receptlap.huSODRÓFÁVAL_ NYÚJTOTT_ RÉTES_10867

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*