· 40 dkg paradicsom
· 60 dkg zöld paprika
· 2 nagy fej hagyma
· 10 dkg füstölt szalonna
· 2 evőkanál olaj
· 1 kávéskanál piros paprika
· 1 csipet cukor
· 1 csokor snidling
A paradicsomot gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és az apróra vágott snidlinget zöldjével együtt majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk. ,én egy csipet cukrot is rakok bele a végén mert az jobban kiadja az ízeket .
aki szereti 8-10 db tojást kb ennyit szoktam erre az adagra ráütni .A Tojásokat felverem és a még forró lecsóra öntöm majd készre sütöm .
Fontos hogy a tojást mindig frissen tálalás elött tegyük rá a lecsóra .
De a tojás nélkül is finom .
Friss ropogós kenyérrel vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.