Hozzávalók 3-4 főre: 30 dkg búzadara, 10 dkg liszt, csipet só, 4 dl tej 3 tojás, 5-10 dkg cukor ízlés szerint, fél citrom reszelt héja és leve, 1 marék arany mazsola, 10 dkg vaj
A darát keverjük össze a sóval és a liszttel.
Keverjük össze a tejjel és hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
TIPP: Nem kell több órát állni hagyni, elég egy óra is.
Majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, a citromot és a mazsolát is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
A habot keverjük bele a masszába.
Egy magas falú, széles serpenyőben hevítsük fel a vajat, de ne túl forróra, mert könnyen megéghet.
Öntsük rá a masszát, és kezdjük el sütni.
Egy-egy percekre le is fedhetjük a serpenyőt, a köztes időkben folyamatosan keverjük.
Az a lényeg, hogy kicsit megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg.
Ez a recept akkor jó, ha szép kisebb, nagyobb arany barna morzsákra esik szét.bő fél vagy háromnegyed órát vesz igénybe.....ha elkészült akkor bármilyen lekvárral vagy öntettel és porcukorral tálaljuk !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.