Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Smarni (császármorzsa )

felvitel dátuma: 2013-11-20 15:44:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1910
részletes recept
Smarni (császármorzsa )
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 3-4 főre: 30 dkg búzadara, 10 dkg liszt, csipet , 4 dl tej  3 tojás, 5-10 dkg cukor ízlés szerint, fél citrom reszelt héja és leve, 1 marék arany mazsola, 10 dkg vaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A darát keverjük össze a sóval és a liszttel.
Keverjük össze a tejjel és hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
TIPP: Nem kell több órát állni hagyni, elég egy óra is.
Majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, a citromot és a mazsolát is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
A habot keverjük bele a masszába.
Egy magas falú, széles serpenyőben hevítsük fel a vajat, de ne túl forróra, mert könnyen megéghet.
Öntsük a masszát, és kezdjük el sütni.
Egy-egy percekre le is fedhetjük a serpenyőt, a köztes időkben folyamatosan keverjük.
Az a lényeg, hogy kicsit megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg.
Ez a recept akkor , ha szép kisebb, nagyobb arany barna morzsákra esik szét.bő fél vagy háromnegyed órát vesz igénybe.....ha elkészült akkor bármilyen lekvárral vagy öntettel és porcukorral tálaljuk  !

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*