Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Slambuc Kata módra

felvitel dátuma: 2017-05-06 21:01:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1804
részletes recept
Slambuc Kata módra
Hozzávalók 6 személyre:

(rossz idő lévén,kipróbáltam a konyhában,bográcsban(1000 éves),gázon elkészíteni és sikerült!!!! :D )
Ha kint készítjük,akkor is ez az adag kell,kb.5 literes bográcshoz.
Hozzávalók:Slambuc Kata módra
10 dkg füstölt szalonna,kockára vágva
1 nagyobb fej hagyma,felkockázva
1 kg tisztított,karikára vágott burgonya (a súly tisztítva értendő)
75 dkg lebbencstészta,összetörve
2 ek.só
2 ek.sertészsír
1/2 zöldpaprika
1 paradicsom
kevés petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
MINDEN HOZZÁVALÓT KÉSZÍTSÜNK A KEZÜNK ALÁ!

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A bográcsot tegyük fel a tűzre,mehet bele,az előre felkockázott szalonna,ha jól megsült,beleöntjük a vöröshagymát,ezzel is pirítjuk,majd hozzáadjuk a burgonyát,hosszú kanállal egy párszor átforgatjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal ráöntjük az előre odakészített vizet,sózzuk,belerakjuk a zöldpaprikát,paradicsomot
petrezselymet,zeller zöldet és addig főzzük,míg a burgonya félig főtt nem lesz.
Közben kóstoljuk meg,ha szükséges sózzuk.(egy picit sósabb legyen a megszokottól,mert a tészta vesz fel belőle)
Ekkor egyenletesen beleszórjuk a száraztésztát(közepes lángra vesszük)és már nem kevergetjük,legfeljebb a tetejét egy kicsit egyengetjük,várunk míg elfővi a levet.
Amikor már láthatóan nincs leve,leemeljük a tűzről(mint amikor kint készítjük)és jól összekeverjük,majd a tűzre visszatéve a zsírt egyenletesen eloszlatjuk körbe a bogrács szélén.
Felülről lefelé nyomkodjuk a kanalat körbe a bogrács szélén és közben mozgatjuk,hogy a zsír leérjen alulra,majd leemelve megrázogatjuk a bográcsot és hirtelen mozdulattal magunk felé mozdítva megfordítjuk a slambucot.(VIGYÁZZUNK,NEHOGY KIBORULJON!!)
Nálunk 32xkell megforgatni. :D 
Ha nem megy akkor sincs semmi baj,egy párszor összekeverjük és így is nagyon finom.
Lehet készíteni tapadásmentes wokban is én már így is próbáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*