A lapokhoz:
30 dkg liszt,
6 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
0,2 dl tej
1,5 dl tejföl
A krémhez:
25 dkg porcukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliás cukor
, 8 dkg liszt,
1 l tej
1cs vaníliás puding
,csipet só
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután a közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a tejet,és a tejfölt és a villával kissé felvert tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Három darab 25 x 32 cm-es (tepsi méretű) sütőpapírt vágunk, majd ezeken kinyújtunk egy-egy tésztagombócot.
Az első kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt a tepsi hátlapjára tesszük, villával néhányszor megszúrjuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük a lapot. Hamar sül ,ne égessük meg. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Amikor levesszük a tepsi hátlapjáról sütőpapírral együtt a megsült tésztalapot, rögtön rátehetjük a következő lapot és már mehet is be a sütőbe.)
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy kevéske tejjel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre a vanília pudingot majd a maradék tejet, hogy teljesen sima állagú legyen. Ezután feltesszük a tűzhelyre, és állandó kevergetés mellett, sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként a tűzről levett, forró masszához keverjük. Ezután a krémet teljesen kihűtjük.
Az egyik kihűlt tésztalapot tálcára tesszük és rákenjük a kihűlt krém felét. Ezután ráhelyezzük a második lapot, újabb krémréteg következik, majd befedjük a harmadik lappal, és óvatosan lenyomkodjuk.
Legalább egy napot állni hagyjuk hűtőben , hogy a lapok teljesen megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.