Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Skót krémes Mamié Csildi által

felvitel dátuma: 2020-04-04 19:47:36       mai nézettség: 7       nézettség: 1987
részletes recept
Skót krémes Mamié Csildi által
Hozzávalók 6 személyre:

A lapokhoz:

 30 dkg liszt,

 6 dkg margarin,

 5 dkg porcukor,

 1 tojás,

 1 csomag sütőpor,

 0,2 dl tej

 1,5 dl tejföl

 A krémhez:

 25 dkg porcukor,

3 tojás,

 1 csomag vaníliás cukor

, 8  dkg liszt,

 1 l tej

 1cs vaníliás puding

,csipet só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 6 perc

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután a közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a tejet,és a tejfölt  és a villával kissé felvert tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk.

Három darab 25 x 32 cm-es (tepsi méretű) sütőpapírt vágunk, majd ezeken kinyújtunk egy-egy tésztagombócot.

Az első kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt a tepsi hátlapjára tesszük, villával néhányszor  megszúrjuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük a lapot. Hamar sül ,ne égessük  meg. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Amikor levesszük a tepsi hátlapjáról sütőpapírral együtt a megsült tésztalapot, rögtön rátehetjük a következő lapot és már mehet is be a sütőbe.)

A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy kevéske tejjel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre a vanília pudingot majd a maradék tejet, hogy teljesen sima állagú legyen.  Ezután feltesszük  a tűzhelyre, és állandó kevergetés mellett, sűrű krémmé főzzük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként a tűzről levett, forró masszához keverjük. Ezután a krémet teljesen kihűtjük.

Az egyik kihűlt tésztalapot tálcára tesszük és rákenjük a kihűlt krém felét. Ezután ráhelyezzük a második lapot, újabb krémréteg következik, majd befedjük a harmadik lappal, és óvatosan lenyomkodjuk.

Legalább egy napot állni hagyjuk  hűtőben , hogy a lapok teljesen megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt a sütemény tetejét  vaníliás porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*