Tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só
Krémhez:
1 l tej
5 tojás
4 púpozott ek rétesliszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaniliás cukor
Tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama
Szalalkálit 2 dl tejbe feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre elég vékonyra nyújtjuk és egyenként zsírozott tepsi hátán halványra sütjük. Egy lap kb 5 p
Kész lapokat óvatosan át csúsztatjuk a nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat két féle cukrral a liszttel és a tejjel folytonos keverés mellett felfőzzük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk ( én tettem bele kis cukrot úgy nem esik össze) és óvatosan könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevovót gőz fölött felolvasszuk , belekeverjük a margarint és ezt a masszát langyos süti tetején egyenletesen elosztjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.