Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Skót krémes

felvitel dátuma: 2013-10-08 07:47:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1355
részletes recept
Skót krémes
Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

50 dkg liszt

5 dkg rama

5 dkg cukor

kb 2 dl tej

1 cs szalalkáli

csipet

Krémhez:

1 l tej

5 tojás

4 púpozott ek rétesliszt

6 púpozott ek cukor

3 cs vaniliás cukor

Tetejére:

10 dkg ét tortabevonó

5 dkg Rama

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Szalalkálit 2 dl tejbe feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.

4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre elég vékonyra nyújtjuk és egyenként zsírozott tepsi hátán halványra sütjük. Egy lap kb 5 p

Kész lapokat óvatosan át csúsztatjuk a nyújtódeszkára.

A krémhez a tojássárgákat két féle cukrral a liszttel és a tejjel folytonos keverés mellett felfőzzük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk ( én tettem bele kis cukrot úgy nem esik össze) és óvatosan könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat.

A tortabevovót gőz fölött felolvasszuk , belekeverjük a margarint és ezt a masszát langyos süti tetején egyenletesen elosztjuk.

Szakács: Zitus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*