Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Shógayaki / Gyömbéres sült

felvitel dátuma: 2011-04-21 14:22:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2608
részletes recept
Shógayaki / Gyömbéres sült
Hozzávalók 4 személyre:
  • 400 g  vékony sertéshússzelet (shougayaki-you, én usugirivel is szoktam)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek frissen facsart gyömbérlé, vagy a tubusosból 1 cm-nyi
  • kevés cukor
  • olaj
  • A:  2 ek szójaszósz, 1 ek szake (száraz fehérbor)
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húsokat bepácoljuk az A keverékével kb. 10 percre. Felszeleteljük a hagymát, nem túl vékonyra, és összekeverjük az izesitőket.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd a húsokat megsótjók benne, de mindenhol érje az olaj.
Ha a szine megváltozott, beletesszük a lapokra szedett hagymát, és közepes lángon tovább piritjuk.
Ha megpuhult a hagyma is akkor hozzáadjuk a szószt, és nagy lángon sűrűre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Mehet bele fokhagyma is, de mi ilyen egyszerűen szeretjük.

Jó étvágyat kivánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*