Nagyon jól néz ki,bisztos fincsi is.köszönöm ki fogom próbálni!
Hozzávalók a piskótához: 7 tojás, 7 kanál liszt, 7 kanál cukor, fél csomag sütőpor.lekvár a kenéshez.
Töltelék hozzávalói: 50 dkg. túró, 20 dkg. cukor, 3 dl. habtajszin, fék csomag zselatin fix,gyümölcs.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és a tojások kemény habját. Zsírozott ,liszttezett tepsiben megsütjük. Vizes konyharuhára felcsavatjuk, majd elkészítjük a tölteléket.
A habtejszint a cukorral és a fixálóval keményre verjük. Óvatosan hozzákeverjük a jól áttőrt túrót.Belekockázzuk a gyümölcsöt, bele forgatjuk a masszába.Közben a piskótát megkenjük lekvárral, felcsavarjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy gömbölyű tálat kibélelünk folpak-kal, majd körbe rakjuk a piskóta szeletekkel. Közepébe halmozzuk a túrós masszát, befedjük a maradék piskóta szeletekkel,és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, lefejtjük óvatosan a folpakkot, és lehet szeletelni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.