Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Shakshuka bulgurral

felvitel dátuma: 2014-05-30 16:57:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1131
részletes recept
Shakshuka bulgurral
Hozzávalók 3 személyre:
1 pohar bulgur 8-10 db kozepes paradicsom 1 eros paprika ( izles szerint lehet kevesebb is,) 6 gerezd fokhagyma 6-7 ek olaj So 4-5 szal koriander zold ( helyettesitheto petrezselyemmel) 1 zold kaliforniai paprika kozepes 6 tojas Tetejere: petrezselyem
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A burgult 4 dl vizben kislangon letakarva keszre fozzuk 20 perc alatt A vizet sozzuk meg 1 tk soval.. ( fozes kozben nem szukseges keverni,maradjon lefedve) Elkeszitjuk a shakshukat: A paradicsomokra kessel x - et vagunk,leforrazzuk es megpucoljuk.Aprora vagjuk es a levevel eggyutt 1 talba teszem.A fokhagymakat megpucolom es apro kockara vagom es a paradicsomos talba teszem.Az eros paprikat vekony kariakra vagom,a kaliforniait vekony csikokra.Az olajat felforrositom es az osszevagott papriakat beleteszem es addig " piritom " mig az illatat nem erzem.Hozzaontom az aprora vagott paradicsomot a levevel es a fokhagyaval eggyutt.Sozom es kb 8-10 percig kozepes langon neha megkeverve fozom .Kozben aprora vagom a koriander zoldjet es szinten hozzakeverem.8-10 perc elteltevel kis melyedeseket csinalok es minden melyedesbe 1-1 nyers tojast utok.Fedovel lefedve addig fozom mig a tojas feherje megkemenyedik.Mikor a tojas beleutottuk ar ne keverjuk,mert szetfolyhat a tojas.Mikor megfott aprora vagott petrezselyemmel megszorjuk es a fott burgullal talaljuk
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*