Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Sertésszelet temesvári módra.

felvitel dátuma: 2015-10-04 15:00:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1381
részletes recept
Sertésszelet temesvári módra.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéskaraj,
20 dkg. zöldbab,
ujjnyi szelet füstölt szalonna
1 fej hagyma,
2 kanál sűrített paradicsom,
2 kanál tejföl,
leves alaplé,
1 kiskanál őrölt csemege paprika, 
kevés ,
kevés őrölt kömény,
frissen őrölt bors.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, kicsit pihenni hagyjuk, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket mindkét oldalukon. Mikor megsültek, egymásra szedjük őket. Ugyanabban a serpenyőben, zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, amivel együtt pirítjuk, a hagyma üvegesedéséig. Ha friss, vagy fagyasztott zöldbabot használunk pároljuk kicsit együtt kevés leves alaplével. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tejfölt, enyhén sózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával. Főzzük össze a ragu sűrűsödéséig. Ha konzerv zöldbabot használunk, azzal együtt főzzük össze a ragut a sűrített paradicsom, és a tejföl hozzáadása után. Ebben az esetben alaplére nincs szükség, csak egy-két kanálnyira a konzerv zöldbab levéből
A megsütött hússzeleteket a raguval együtt, változatos körettel tálalhatjuk.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://csakarecept.blogspot.hu/2015/09/sertesszelet-temesvari-modra.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*