Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka, vegyesen tarjával, 2 ek zsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 1db zöldpaprika, 1db paradicsom, 1 ek fűszerpaprika, só ízlés szerint, 1 db csípős paprika, (elhagyható )
Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
1, 20 dkg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, fél deci olaj, másfél evőkanál liszt, 2 teáskanál fűszerpaprika, 1 húsleves kocka, só ízlés szerint, 450 g tejföl
Elkészítése:
A felaprított vöröshagymát zsíron szalmasárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kavarjuk, rátesszük a paprikát, elkeverjük és egy pici vízzel azonnal felengedjük, sózzuk.
Fedő alatt sűrű kevergetés mellett pároljuk.
Ha a hús félpuha, hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot, paprikát, kevés csípős paprikát, és készre főzzük.
Zöldbabfőzelék:
Elkészítése: A megtisztított babot félig meg főzzük sós vízbe a leveskockával, közben elkészítjük a hagymás rántást és berántjuk a babot majd készre főzzük. A tejfölt elkeverjük a főzelékből kivet lével és beleöntjük a babba, majd tovább főzzük 3 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.