Tésztához:
A hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
A zsírt a mikrós edényünkbe tesszük és 600 W- on 1-2 perc alatt, megolvasztjuk. Beletesszük az aprított hagymát. 3 percre betesszük a mikróba.
Miután kivettük, sózzuk, rátesszük a fokhagymát, ráöntjük a vizet, és lefedve 8 percig pároljuk.
Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot.
Miután a hagyma megpárolódott, rátesszük a húst, a fűszereket, paprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát.
Lefedjük az edényt és 600W-on 2x 12, 5 percig főzzük.
Első idő letelte után megkeverjük, és ha esetleg szükséges kis vizet adunk hozzá. Nekem erre nem volt szükség.
Visszatesszük a mikróba és a másik 12, 5 perc alatt készre főzzük.
Átkeverjük, és lefedve pihentetjük 5-10 percet.
Ezután megfőzzük a szarvacska tésztát.
A tésztafőzőbe beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a sót, majd a maximum jelig felöntjük vízzel. Átkeverjük.
600W-on 12 percig főzzük fedő nélkül. Megkeverjük, és kb. 8 perc alatt, készre főzzük.
Rátesszük az edényre a tetejét, és a szűrőnyílás segítségével leöntjük a vizet a tésztáról.
1 ek olajat locsolunk rá, átkeverjük és a megfordított tetővel tálalásig melegen tartjuk.
FIGYELEM! A fűszerezéssel nagyon vigyázzunk. Mikrós főzésnél negyed része sóra, fűszerre van szükségünk csak!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.