Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Sertéspörkölt nokedlivel

felvitel dátuma: 2012-05-12 09:31:32       mai nézettség: 3       nézettség: 1788
részletes recept
Sertéspörkölt nokedlivel
Hozzávalók 3 személyre:
2 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 kisebb evőkenálnyi mangalica zsír
fél mokkáskanál köménymag
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 teáskanál piros fűszerpaprika
50 dkg lapocka kockára vágva (ennyi volt)
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A magalica zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sót, a köménymagot, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.
Fedő alatt addig pároljuk, míg besűrűsödik és a hagyma szinte eltűnik. Félrehuzzuk, hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát.
1,5 dl vízzel felengedjük, beletesszük a kockára vágott húsokat, lefedjük. A lángot a legalacsonyabb fokozatra állitjuk, s otthagyjuk. Egyedül is megfő kb 30-40 perc alatt.
 
Nokedlit én úgy szoktam készíteni, ahány főre, annyi tojásból -víz hozzáadása nélkül- csipet sóval, s annyi liszttel, hogy egy könnyen kezelhető, de nem folyékony masszát kapjak.
Most viszont a csillagászati árakkal küszködő tojások miatt ez a nokedli az alábbiakból készült.
 
2 db nagy (házi) tojást
csipet sót
2 dl vizzel összekevertem. Hozzáadtam annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható nokedlit kapjak.
Forrásban lévő sós vízbe beleszaggattam. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, már el is készült. Lehet leszűrni.
Szakács: Viki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*