Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » SERTÉSPÖRKÖLT

felvitel dátuma: 2013-02-16 22:02:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1537
részletes recept
SERTÉSPÖRKÖLT
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 800 g sertéscomb esetleg lapocka
  • 350 g vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1/2 hegyes erős paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1,5 ek mangalica zsír
  • 1/2 ek 
  • 1 ek édesnemes pirospaprika
  • 1 tk csípős pirospaprika vagy erős paprikakrém
  • 1 tk őrölt kömény
  • frissen őrölt fekete bors
 
  •  
  • 1
  •  
  •  
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.
  2. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.
  3. Ekkor rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.
  4. Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 20 perc alatt készre főzzük. Én mindig lyukkal ellátott üvegfedővel fedem le, így soha nem kell plusz folyadékkal felöntenem a pörköltet, saját levében párolom.
  5. Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*