Ez a kocsonya nagyon eltér a tőlem megszokottól, ugyanis egy csomag sertésláb akadt a kezembe a fagyasztóban pakolászáskor, amit már el is felejtettem, hogy létezik még. Egyéb okok miatt ki kellett ürítenem a fagyasztót és a másikba sehogy nem fért bele a köröm és egy bőséges hússal megrakott levescsont.
Mit volt, mit tennem, kocsonyát kellett főzni abból, amim volt itthon, mivel ma bolt az nincs, hogy kiegészítőket vettem volna hozzá.
Kiolvasztottam a húsokat, jól átmostam és beletettem a Mesterszakács Főzőedénybe, a 7,5 literesbe. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje a húst.
A krómnikkel edényekben nem forr el a víz fedő alatt, vagy csak alig-alig, így bőven elég annyi víz, hogy csak ellepje a húst és nem kell fél napig sem főznünk.
Lassan felforraltam, leszedtem a habot és beleraktam a fokhagymát, vöröshagymát, sót, vegetát, borsot és szép lassan gyöngyözve főztem.
Mivel a kötőanyag a sok bőrke lenne, így egy óra helyett, kettőig főztem, végig fedő alatt, hogy biztosan megkössön a kocsonya.
Miután megfőtt, kiszedtem a húsokat, kicsit hagytam hűlni, majd kicsontoztam és elrendeztem a tányérokon.
A levet leszűrtem, azt is hagytam hűlni és konyhai papírtörlővel leitattam a tetejéről a felesleges zsírt, majd a húsokra mertem.
Hűvös helyen hagyom kihűlni, és megdermedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.