Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sertéskocsonya

felvitel dátuma: 2013-01-01 23:14:09       mai nézettség: 2       nézettség: 2585
részletes recept
Sertéskocsonya
Hozzávalók 6 személyre:
  • 2 sertésláb félbevágva hosszában
  • 1 húsos csont
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek
  • 1 ek házi vegeta
  • 15 - 20 szem egész feketebors
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Ez a kocsonya nagyon eltér a tőlem megszokottól, ugyanis egy csomag sertésláb akadt a kezembe a fagyasztóban pakolászáskor, amit már el is felejtettem, hogy létezik még. Egyéb okok miatt ki kellett ürítenem a fagyasztót és a másikba sehogy nem fért bele a köröm és egy bőséges hússal megrakott levescsont.

Mit volt, mit tennem, kocsonyát kellett főzni abból, amim volt itthon, mivel ma bolt az nincs, hogy kiegészítőket vettem volna hozzá.

Kiolvasztottam a húsokat, jól átmostam és beletettem a Mesterszakács Főzőedénybe, a 7,5 literesbe. Annyi vizet öntöttem , hogy ellepje a húst.

A krómnikkel edényekben nem forr el a víz fedő alatt, vagy csak alig-alig, így bőven elég annyi víz, hogy csak ellepje a húst és nem kell fél napig sem főznünk.

Lassan felforraltam, leszedtem a habot és beleraktam a fokhagymát, vöröshagymát, sót, vegetát, borsot és szép lassan gyöngyözve főztem.

Mivel a kötőanyag a sok bőrke lenne, így egy óra helyett, kettőig főztem, végig fedő alatt, hogy biztosan megkössön a kocsonya.

Miután megfőtt, kiszedtem a húsokat, kicsit hagytam hűlni, majd kicsontoztam és elrendeztem a tányérokon.

A levet leszűrtem, azt is hagytam hűlni és konyhai papírtörlővel leitattam a tetejéről a felesleges zsírt, majd a húsokra mertem.

Hűvös helyen hagyom kihűlni, és megdermedni.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*