Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sekerpare

felvitel dátuma: 2018-04-17 09:28:54       mai nézettség: 1       nézettség: 3118
részletes recept
Sekerpare
Hozzávalók 4 személyre:

A sziruphoz:

  • 3 pohár (= 2 dl) kristálycukor
  • 4 pohár víz
  • 1 gerezd citrom, héjastól

A süteményhez:

  • 1 pohár kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 125 g vaj
  • liszt (amennyit megkíván)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor

Tetejére:

  • egész mogyoró

Lekenéshez: 1 tojássárgája

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  1. A sütikészítés előtt kb. fél nappal elkészítjük a szirupot.
    Az összes hozzávalót beleöntjük egy lábasba, és addig főzzük, míg jó szirupos, sűrű nem lesz. Jól kihűtjük. 
  2. Egy edényben összekeverjük a tésztához valókat. Először a cukrot, a vaníliás cukrot a tojásokkal és a puha vajjal robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
    Ezután kézi üzemmódra kapcsolunk és annyi lisztet gyurmákolunk a masszánkhoz, hogy jól alakítható tésztát kapjunk.
    A végén hozzágyúrjuk a sütőport is.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk, lisztezünk.
  4. A tésztából diónyi nagyságú darabokat csípünk és golyókká formázzuk.
    Beleültetjük a tepsibe, majd kissé lelapítjuk őket.
  5. Tojássárgával megkenjük a tetejüket, majd mindegyik közepébe 1 szem mogyorót nyomunk.
  6. Aranysárgára sütjük a süteményeket, majd a sütőből kivéve még azon melegében egyenként belemártogatjuk kb. 5 mp-ig a hideg szirupba.
  7. Tálra helyezzük az elkészült sütiket, majd a bevitt kalóriákra fittyet hányva, jóízűen elfogyasztjuk.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*