hozzávalók
6 tojásból piskóta
1 túró
1 hullala tejszin
zselatin
lekvár
gyümölcs izlés szerint
elkészítés
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük,a 6 tojás sárgát kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.A felvert tojáshabba keverjük a sárgát,majd óvatos mozdulattal a 6 kanál lisztet!30x40-es tepsibe,sütőpapíron 180fokon sütjük!
A hullala tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük,1dl vízzel 2 kanál zselatint felfőzünk,és a tejszínbe keverjük.
Hozzá keverünk 1 túrót,és hütőbe tesszük!
A kisült piskótát konyharuhára borítjuk,lehúzzuk a sütőpapírt róla,és megkenjük lekvárral!A konyharuha segítségével feltekerjük,hagyjuk kihülni!
Egy mély tálat folpakkal kibélelünk!A piskótát nem túl vastagra felszeljük,és a tál alját és oldalát kibéleljük vele!A közepére öntjük a tejszínes túrót,és megrakjuk gyümölccsel!A tetejére ismét piskóta,és 1 éjszakára a hütőbe rakjuk hogy az ízek összeérjenek!
Bármilyen gyümölcs jó hozzá,ha kompóttal készítjük a zselatinnál használhatjuk a gyümölcs levét!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.