Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Scharlott torta,eperrel!

felvitel dátuma: 2011-05-04 18:44:04       mai nézettség: 2       nézettség: 1810
részletes recept
Scharlott torta,eperrel!
Hozzávalók 4 személyre:

hozzávalók
6 tojásból piskóta

1 túró

1 hullala tejszin

zselatin

lekvár

gyümölcs izlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

elkészítés
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük,a 6 tojás sárgát kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.A felvert tojáshabba keverjük a sárgát,majd óvatos mozdulattal a 6 kanál lisztet!30x40-es tepsibe,sütőpapíron 180fokon sütjük!

A hullala tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük,1dl vízzel 2 kanál zselatint felfőzünk,és a tejszínbe keverjük.

Hozzá keverünk 1 túrót,és hütőbe tesszük!

A kisült piskótát konyharuhára borítjuk,lehúzzuk a sütőpapírt róla,és megkenjük lekvárral!A konyharuha segítségével feltekerjük,hagyjuk kihülni!

Egy mély tálat folpakkal kibélelünk!A piskótát nem túl vastagra felszeljük,és a tál alját és oldalát kibéleljük vele!A közepére öntjük a tejszínes túrót,és megrakjuk gyümölccsel!A tetejére ismét piskóta,és 1 éjszakára a hütőbe rakjuk hogy az ízek összeérjenek!

Bármilyen gyümölcs jó hozzá,ha kompóttal készítjük a zselatinnál használhatjuk a gyümölcs levét!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Erdy


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*