Hozzávalók
5db tojás,
só,
csepp ecet,
cukor,
babérlevél,
1 tk pirospaprika
2 evk liszt a rántáshoz.
1 dl tejföl
Bakonyi krumpli gombóc
80dkg burgonya
50dkg liszt
2 tk só
1tk olaj
Készítünk egy egyszerű pirospaprikás rántást, teszünk bele babérlevelet és felengedjük a krumpi gombócok főzővizével, annyival, hogy se túl híg, se sűrű ne legyen. Felforraljuk. Ízlés szerint sóval, ecettel és cukorral ízesítettem. Végűl tejföllel habarjuk de el is hagyható Én 5 db felvert, sózott tojást csurgattam bele. Kb. 1-1,5 percig nem kevertem meg, mert így lesznek benne nagy tojásdarabok. Utána óvatosan átkevertem és lezártam a főzőlapot.
A Bakonyi krumpli gombóccal tálaltam ,ennek receptje
Én az anyukámtól ismert bakonyi módra készült nyers burgonyából készült krumli gombócot szoktam készíteni . A Burgonyát megpucolom és lereszelem lehetőleg elég gyorsan kell vele bánni hogy ne barnuljon meg ,majd beleteszem a sót és a lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjak ,Közben a vízet felteszem forralni egy fazékban ,ebbe is teszek sót és pici olajat .A Tésztából lisztes kézzel gombócokat formálok és ha felforrt a víz a lobogó forró vízben kifőzöm .Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok akkor jó .hideg vizes edénybe szoktam kiszedni és leöblíteni ,majd tálalható a finom sültekkel , pörkölttel .Most a tojásos étellel .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.