Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Savanyúkáposztával sült oldalas

felvitel dátuma: 2013-06-23 15:36:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2003
részletes recept
Savanyúkáposztával sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre:

1,5k oldalas

fél kg savanyúkáposzta

1kg burgonya,

,bors,majoranna,örölt kömény,pirospaprika,1dl olaj,2 gerezd fokhagyma szétnyomva-ebből lesz a pác.

2- gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,

3-4 evk.zsír,víz a főzéshez.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Az oldalast miután jól megmostuk a csontoknál feldaraboljuk és készítünk egy pácot,ami 1 dl olaj,,bors,majoranna,kömény,fokhagyma és kevés vöröshagyma apróra vágva.Ezeket egy tálba összekeverjük és a húsokat ecsettel jól átkenjük és a tálba visszarakva, lefedve előző nap,betesszük a hűtőbe.Érlelődik!

Másnap egy lábasba vagy VOK-ba vizet teszünk és átemeljük bele a pácolt oldalasunkat és lefedve kb 40 percig főzzük.A tepsit kizsírozzuk,karikára vágjuk a hagymát és szétterítjük benne majd jön a kiáztatott és lecsepegtetett sav.káposzta,megszórjuk kevés pirospaprikával,fokhagyma szeletekkel,picit sózzuk és ráfektetjük a félig főzött oldalasunkat,meglocsoljuk a főzőlével,átkenjük zsirral a húsokat és lefóliázva be a sütőbe,180 fokon.Majd félidőben megforgatjuk a húsikat,kicsit átkeverjük alatta a káposztát,ha kell a fözőléből öntünk alá és rákarikázzuk az újburgonyát és visszatoljuk lefedve a sütőbe'15-20 perc múlva fólia le és 10 percet pirítjuk.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=9747

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*