1,5k oldalas
fél kg savanyúkáposzta
1kg burgonya,
só,bors,majoranna,örölt kömény,pirospaprika,1dl olaj,2 gerezd fokhagyma szétnyomva-ebből lesz a pác.
2- gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,
3-4 evk.zsír,víz a főzéshez.
Az oldalast miután jól megmostuk a csontoknál feldaraboljuk és készítünk egy pácot,ami 1 dl olaj,só,bors,majoranna,kömény,fokhagyma és kevés vöröshagyma apróra vágva.Ezeket egy tálba összekeverjük és a húsokat ecsettel jól átkenjük és a tálba visszarakva, lefedve előző nap,betesszük a hűtőbe.Érlelődik!
Másnap egy lábasba vagy VOK-ba vizet teszünk és átemeljük bele a pácolt oldalasunkat és lefedve kb 40 percig főzzük.A tepsit kizsírozzuk,karikára vágjuk a hagymát és szétterítjük benne majd jön a kiáztatott és lecsepegtetett sav.káposzta,megszórjuk kevés pirospaprikával,fokhagyma szeletekkel,picit sózzuk és ráfektetjük a félig főzött oldalasunkat,meglocsoljuk a főzőlével,átkenjük zsirral a húsokat és lefóliázva be a sütőbe,180 fokon.Majd félidőben megforgatjuk a húsikat,kicsit átkeverjük alatta a káposztát,ha kell a fözőléből öntünk alá és rákarikázzuk az újburgonyát és visszatoljuk lefedve a sütőbe'15-20 perc múlva fólia le és 10 percet pirítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.