Nagyon finom, nagyszeruen elkészített étel. A szlovákok nemzeti eledele, bármikor eléjuk tehetnéd, megnyalnák mind a tíz ujjukat!
1 kg krumpli
50 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanél olaj
50 dkg savanyúkáposzta
1 csipet só
6 evőkanál olaj
Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és 6 evőkanál olajon , egy lábasban dinsztelni kezdjük.Ha túl hosszú szálas, akkor felvágjuk apróra.
A krumplit meghámozzuk és a nagy csillag reszelőn lereszeljük. Ha gyorsabban akarunk végezni a krumplival, csíkokra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ekkor egy kicsit darabosabb lesz a krumpli , de a megfőtt nokedliken ez nem észrevehető.
Ha kész a krumpli, hozzákeverjük az egy tojást, három kanál olajat és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután vizes kanállal fővő sós vízbe szaggatjuk a galuskákat. Kb. 10 percig főzzük, majd a megdinsztelődött, esetleg megpirult káposztára szedjük a melegvízben leöbkített nokedliket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.