Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Savanyúkáposztás sztrapacska

felvitel dátuma: 2011-09-20 17:58:19       mai nézettség: 2       nézettség: 2639
részletes recept
Savanyúkáposztás sztrapacska
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli

50 dkg liszt

1 tojás

3 evőkanél olaj

 50 dkg savanyúkáposzta

1 csipet só

 6 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és 6 evőkanál olajon , egy lábasban dinsztelni kezdjük.Ha túl hosszú szálas, akkor felvágjuk apróra.

A krumplit meghámozzuk és a nagy csillag reszelőn lereszeljük. Ha gyorsabban akarunk végezni a krumplival, csíkokra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ekkor egy kicsit darabosabb lesz a krumpli , de a megfőtt nokedliken ez nem észrevehető.

Ha kész a krumpli, hozzákeverjük  az egy tojást,  három kanál olajat és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután vizes kanállal fővő sós vízbe szaggatjuk a galuskákat. Kb. 10 percig főzzük, majd a megdinsztelődött, esetleg megpirult káposztára szedjük a melegvízben leöbkített nokedliket.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 20

Nagyon finom, nagyszeruen elkészített étel. A szlovákok nemzeti eledele, bármikor eléjuk tehetnéd, megnyalnák mind a tíz ujjukat!

10/10 suzie 2011 szeptember 20

én kóstoltam, és minden elfogultság nélkül nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*