1kg savanyúkáposzta
1kg dagadó,
1 marék rízs
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma,
0,5 füstöl csülök
1db paradicsom,babérlevél
só,bors,majoranna,örölt kömény ízlés szerint
1 púpozott evk,zsír,
2dl tejföl a tálaláshoz
A rántáshoz:
0.5dl olaj,1 evkanál liszt,1kkanál pirospaprika,2 gerezd fokhagyma.
Krumlisgombóc:
1kg burgonya ,
50dkg liszt,só,pici olaj a kifött gombócokra,hogy ne ragadjanak össze.
A füstölt csülköt előző este megfőztem,levét félretettem és fél kgot levágtam belőle a többit hideg vacsorához félretettem.
A húst felkockázom és a forró zsíradékban fehéredésig lesütöm,Hozzáadom a feldarabolt csülköt,a börkét,rászórom a felaprított hagymát és egy gerezd fokhagymát,átforgatom,megszórom pirospaprikával,borssal,majorannával,köménnyel,hozzáadok 1 db babérlevelet és felöntöm a füstöltlével,amit előző nap félretettem beleszórom a marék megmosott rízst beleaprítok 1db paradicsomot és lefedem,majd csendesen főzöm 2 órát,közben a lábast rázogatom.Mikor jól összeföttek az ízek,világos rántást készítek fél dl olaj,1 evkanál lisztből és összenyomom a megmaradt két gerezd fokhagymát és hozzáadom,megszórom mégegyszer kkanál pirospaprikával és a káposztát berántom vele.Összeforralom és tálalásnál adok hozzá tejfölt.
Krumplisgombóccal tálalom:
a burgonyát meghámozom,durván felkockázom és hidegvízben,sóval felteszem fözni.Mikor megpuhult leszűröm,összenyomom és kihűtöm,majd hozzáadom a lisztet és sót és összegyúrom majd gombócokat formálok belőle és forró sós vízben kifőzöm.Nem kell sok idő,csak mig feljönnek a víz tetejére és kb még 3-4 perc forralás.Leszűröm,meglocsolom egy kis olajjal és tálalásnál a káposztához adom ,így a kenyér elhagyható!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.