Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Savanyúkáposzta,ahogy Én csinálom

felvitel dátuma: 2012-10-13 09:30:56       mai nézettség: 3       nézettség: 2108
részletes recept
Savanyúkáposzta,ahogy Én csinálom
Hozzávalók 6 személyre:

1kg savanyúkáposzta

1kg dagadó,

1 marék rízs

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma,

0,5 füstöl csülök

1db paradicsom,babérlevél

,bors,majoranna,örölt kömény ízlés szerint

1 púpozott evk,zsír,

2dl tejföl a tálaláshoz

A rántáshoz:

0.5dl olaj,1 evkanál liszt,1kkanál pirospaprika,2 gerezd fokhagyma.

Krumlisgombóc:

1kg burgonya ,

50dkg liszt,,pici olaj a kifött gombócokra,hogy ne ragadjanak össze.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

 A füstölt csülköt előző este megfőztem,levét félretettem és fél kgot levágtam belőle a többit hideg vacsorához félretettem.

A húst felkockázom és a forró zsíradékban fehéredésig lesütöm,Hozzáadom a feldarabolt csülköt,a börkét,rászórom a felaprított hagymát és egy gerezd fokhagymát,átforgatom,megszórom pirospaprikával,borssal,majorannával,köménnyel,hozzáadok 1 db babérlevelet és felöntöm a füstöltlével,amit előző nap félretettem beleszórom a marék megmosott rízst beleaprítok 1db paradicsomot és lefedem,majd csendesen főzöm 2 órát,közben a lábast rázogatom.Mikor jól összeföttek az ízek,világos rántást készítek fél dl olaj,1 evkanál lisztből és összenyomom a megmaradt két gerezd fokhagymát és hozzáadom,megszórom mégegyszer kkanál pirospaprikával és a káposztát berántom vele.Összeforralom és tálalásnál adok hozzá tejfölt.

Krumplisgombóccal tálalom:

a burgonyát meghámozom,durván felkockázom  és hidegvízben,sóval felteszem fözni.Mikor megpuhult leszűröm,összenyomom és kihűtöm,majd hozzáadom a lisztet és sót és összegyúrom majd gombócokat formálok belőle és forró sós vízben kifőzöm.Nem kell sok idő,csak mig feljönnek a víz tetejére és kb még 3-4 perc forralás.Leszűröm,meglocsolom egy kis olajjal és tálalásnál a káposztához adom ,így a kenyér elhagyható!

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=8273

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*