Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Savanyú káposztában húsgombócok

felvitel dátuma: 2014-12-07 22:06:23       mai nézettség: 2       nézettség: 2015
részletes recept
Savanyú káposztában húsgombócok
Hozzávalók 6 személyre:

A hozzávalók

60 dkg savanyú  káposzta

2 fej vöröshagyma

10 dkg füstölt kolozsvári szalonna

1 dl étolaj

1 ek pirospaprika

50 dkg darált sertéshús

10 dkg  rizs

2 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt köménymag és pirospaprika

2 db közepes méretű tojás

1 tk majoránna

2 babér levél

2 ek étolaj

2 csapott ek liszt

1 mokkáskanál pirospaprika

a tálaláshoz tejföl ízlés szerint

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a csíkokra vágott szalonnát, beledobjuk az apróra vagdalt hagymát és üvegesre pároljuk. Meghintjük 1-2 evőkanál pirospaprikával,majd a darálthúsból 10 dkg körülit is beletesszük .Amolyan pörkölt alapot csinálunk egy 20 perc alatt elő főzzük.Amikor puhult a hús , ráöntünk 1 liter vizet, beletesszük a savanyú káposztát, babért, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd elkezdjük forralni.

Közben a darált húst összekeverjük  10 dkg  mosott rizzsel, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával,egy apróra vágott vöröshagymával , megfűszerezzük az őrölt köménymaggal és a pirospaprikával, kicsit megsózzuk, borsozzuk, és összegyúrjuk 2 tojással. Vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű kis gombócokat formálunk, és egyenként a forrásban lévő káposzta tetejére ültetjük a 15-20 db gombócot. Csak akkor mozgassuk a fazekat, amikor a tojástól már összeálltak a gombóckák. (Meg fognak nőni, ezért nagyobb fazekat használjunk, és ha kell, öntsünk fel egy kis vízzel.) Kb. 45 perc főzés után befűszerezzük a káposztát a babér levéllel és a majoránnával. Még főzzük 15 percig.Ezután a gombócokat óvatosan kiszedjük  majd  2 evőkanál olajon a liszttel világos rántást készítünk, pirospaprikát teszünk bele, felöntjük kevés hideg vízzel. Majd beletesszük a rántást, összekeverjük a káposzta levével, és 1-2 percig forraljuk. Ezután vissza rakjuk a gombóckákat és tálalhatjuk is .Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*