Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Savanyitott Retek ceklaval

felvitel dátuma: 2022-01-12 15:09:34       mai nézettség: 1       nézettség: 382
részletes recept
Savanyitott Retek ceklaval
Hozzávalók 6 személyre:
3 közepes retek 1 közepes cékla Levehez:2,5dl 5%-OS ecet 1pupos tk Só (ízlés szerint) 7,5dl Viz
Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:
A retket jól megmossuk , félbe vágjuk,majd tetszőlegesen vastagabb csíkokra vágjuk vagy szeletekre. A céklát megpucoljuk ,félbe vágjuk és szintén ízlés szerint szeletekre vagy csíkokra vágjuk. Elkeszitjuk a savanyúság levét: az ecetet és a vizet szintén ugyan azzal a pohárral adagolom. 1pohar 5%-OS ecet (2,5dl) 3 pohár forró víz (2,5 dl) 1pupos tk só A hozzávalókat jól osszekeverjuk,majd kéz melegre hutom. A tiszta üvegbe retegezem a hozzávalókat. Az üveg aljára teszek 1 sor tetszolegesen felszerelést retket,erre a szintén felszerelést céklát. Így folytatom míg el nem fogy ,1 sor retek majd 1 sor cékla. A tetejét értékkel zártam. Felontom a sós ecetes vízzel, végén 1 ek olajjal meglocsolom a tetejét és lezarom. A konyhapulton hagyom 2-3 napig érni.Jo étvágyat! Fontos: a retket bő vízzel öntsük fel,hogy ne romoljon meg,illetve az olajjal szintén egy réteget vonunk rá,hogy ropogosabb maradjon.Mikor lezártnak az üveget akkor óvatosan forgassuk meg 2x-3x hogy osszekeveredjen.A ceklatol azonnal színeződik a lé. A leve a zöldség mennyiségétől függ. Az arany mindig maradjon,nagyobb mennyiségű le esetében duplazzuk vagy triplazzuk. A recept egy kedvenc Izraeli shef receptje
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*