3 dl langyos víz
40 dkg graham liszt
10 dkg fehér tönkölybúza liszt
1,5 k.k tengeri só
2 kk. cukor
2 kk. szárított élesztő
2 ek. extraszűz olivaolaj
3 ek. tökmag
1 közepes sárgarépa
A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A gépbe beleöntjük a vizet, olajat. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, tökmagot és a sárgarépát. Összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
A minap az egyik áruházban rákattantam a sárgarépás kenyérre. Vettem is, de kicsit túlzásnak tartom az 1000.-Ft/kg árat, emiatt gondoltam a következőt, már itthon sütöm. Nem volt rozslisztem, de így is jó lett. Most látom, hogy bécsi cég forgalmazza, így már értem, mitől ilyen horror az ára.
A vásárolt kenyér: Búzalisztkeverék kenyér
összetevők:búzaliszt 33%, natúr kovász (víz, rozsliszt), víz.sárgarépa 10%, rozsliszt, rozs liszt (el sem tudom képzelni m i a különbség)tökmag, étkezési só, élesztő, rozsliszt forrás, fűszerek, búza, glutén, rozs forrás liszt, tartósítószer szorbinsav. Nyomokban tejtermékek, szója, dió és a szezámmag.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.