Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Sárgarépás-tökmagos graham kenyér

felvitel dátuma: 2011-08-20 12:40:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1690
részletes recept
Sárgarépás-tökmagos graham kenyér
Hozzávalók 1 személyre:

3 dl langyos víz

40 dkg graham liszt

10 dkg fehér tönkölybúza liszt

1,5 k.k tengeri

2 kk. cukor

2 kk. szárított élesztő

2 ek. extraszűz olivaolaj

3 ek. tökmag

1 közepes sárgarépa

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A gépbe beleöntjük a vizet, olajat. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, tökmagot és a sárgarépát. Összekeverjük és beöntjük a gépbe.

Alap programon (3 óra) sütjük.

 

A minap az egyik áruházban rákattantam a sárgarépás kenyérre. Vettem is, de kicsit túlzásnak tartom az 1000.-Ft/kg árat, emiatt gondoltam a következőt, már itthon sütöm. Nem volt rozslisztem, de így is jó lett. Most látom, hogy bécsi cég forgalmazza, így már értem, mitől ilyen horror  az ára.

A vásárolt kenyér: Búzalisztkeverék kenyér

összetevők:búzaliszt 33%, natúr kovász (víz, rozsliszt), víz.sárgarépa 10%, rozsliszt, rozs liszt (el sem tudom képzelni m i a különbség)tökmag, étkezési , élesztő, rozsliszt forrás, fűszerek, búza, glutén, rozs forrás liszt, tartósítószer szorbinsav. Nyomokban tejtermékek, szója, dió és a szezámmag.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*