Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sárgarépás-diós keksz

felvitel dátuma: 2012-01-02 18:23:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1171
részletes recept
Sárgarépás-diós keksz
Hozzávalók 12 személyre:

10 dkg dió
13 dkg sárgarépa
30 dkg lisz (10 dkg rozslisz, 10 dkg fehér tönköly, 10 dkg kukoricaliszt)
1 csipet
¼ kk. őrölt fahéj
¼ kk. őrölt szegfűszeg
15 dkg vaj
10 dkg méz
1 tojássárgája
1 citrom és 1 narancs héja
 

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A sárgarépát megmossuk,,lereszeljük.
A lisztet a sóval, fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük.
A mézet a tojássárgájával  és a vajjal kikeverjük.
Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát és összegyúrjuk. Lágy marzsalékos tésztát kapunk, amit kb. 2 órára hideg helyre teszünk.
A tésztát 3 mm vastagságra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és  előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ötlet: Lajos Mari-Hemző Károly: 66 Karácsonyi édesség 71.oldal Sárgarépás-kesudiós keksz
 

Szakács: Helga


Film link: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2012/01/sargarepasdios-keksz.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*