10 dkg dió
13 dkg sárgarépa
30 dkg lisz (10 dkg rozslisz, 10 dkg fehér tönköly, 10 dkg kukoricaliszt)
1 csipet só
¼ kk. őrölt fahéj
¼ kk. őrölt szegfűszeg
15 dkg vaj
10 dkg méz
1 tojássárgája
1 citrom és 1 narancs héja
A sárgarépát megmossuk,,lereszeljük.
A lisztet a sóval, fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük.
A mézet a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.
Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát és összegyúrjuk. Lágy marzsalékos tésztát kapunk, amit kb. 2 órára hideg helyre teszünk.
A tésztát 3 mm vastagságra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ötlet: Lajos Mari-Hemző Károly: 66 Karácsonyi édesség 71.oldal Sárgarépás-kesudiós keksz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.