6 tojás
1 üveg (400 gr) Narancsos sárgarépa lekvár
30 dkg durvára vágott dió
1 kávéskanál fahéj
10 evőkanál liszt átszitálva
1 csomag sütőpor
12 evőkanál cukor
1mag vaníliás cukor
csipet só
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
1/2 rúd vanília (vagy 1 evőkanál vanília aroma)
6 evőkanál Sárgabarack lekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. a tojások sárgáját a cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporra és a dióval. A tojáshabhoz először a sárga masszát keverjük bele, majd a Narancsos sárgarépa lekvárt végül óvtosan forgassuk hozzá a diós lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük a masszát. Előmelegített sütőben először 180 fokon süssük 10 percig, majd 160 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre (tűpróba)
A tejszínt kemény habbá verjük.A mascarponét habosra keverjük a kikapart vanília rúd belsejével (vagy aromával) és a porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a tejszínt is.
A kihűlt tortalapot három részben elvágjuk, először baracklekvárral kenjük be a lapokat, majd ossziuk három részre a krémet és vonjuk be a lapokat, A torta tetejét, oldalát is. Szórjuk meg a maradék dióval az oldalát, és díszítsük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.