Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sárgarépás diótarota mascarpone krémmel

felvitel dátuma: 2012-05-11 07:18:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1476
részletes recept
Sárgarépás diótarota mascarpone krémmel
Hozzávalók 1 személyre:

6 tojás

1 üveg (400 gr) Narancsos sárgarépa lekvár

30 dkg durvára vágott dió

kávéskanál fahéj

10 evőkanál liszt átszitálva

1 csomag sütőpor

12 evőkanál cukor

1mag vaníliás cukor

csipet

25 dkg mascarpone

2,5 dl tejszín

10 dkg porcukor

1/2 rúd vanília (vagy 1 evőkanál vanília aroma)

6 evőkanál Sárgabarack lekvár

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. a tojások sárgáját a cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverjükhozzáadjuk a fahéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporra és a dióval. A  tojáshabhoz először a sárga masszát keverjük bele, majd a Narancsos sárgarépa lekvárt végül óvtosan forgassuk hozzá a diós lisztet.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük a masszát. Előmelegített sütőben először 180 fokon süssük 10 percig, majd 160 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre (tűpróba)

A tejszínt kemény habbá verjük.A mascarponét habosra keverjük  a kikapart vanília rúd belsejével (vagy aromával) és a porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a tejszínt is.

A kihűlt tortalapot három részben elvágjuk, először baracklekvárral kenjük be a lapokat, majd ossziuk három részre a krémet és vonjuk be a lapokat, A torta tetejét, oldalát is. Szórjuk meg a maradék dióval az oldalát, és díszítsük.

Szakács: szilvia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*