50 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
5 dkg rizs
2 db húsleveskocka
2,5 dl tejszín
2 dkg cukor
1 dkg só
5 dkg teavaj
A vajat egy edénybe felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne az összevágott vöröshagymát, . hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, ezzel is kicsit átforgatjuk.
Hozzáadjuk a ót, cukrot, a két leveskockát, az 5 dkg rizst, 2 l vízzel felöntjük és lefedve készre főzzük.
Ha megfőtt, összemixeljük, utánaízesítünk, kisebb lyukú szűrőn átszűrjük. Hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük, önmagában, vagy pirított zsemlekockával. levesgyönggyel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.