Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Sárgarépakrém leves

felvitel dátuma: 2011-07-10 22:59:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1582
részletes recept
Sárgarépakrém leves
Hozzávalók 4 személyre:

3-4 nagy sárgarépa

1 fej vöröshagyma (nagy)

olivaolaj (a dinszteléshez)

3-4 (nagy) gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

4-5 karika cípős paprika (ízlés szerint)

petrezselyem ( sok)

(tengeri)

fehér bors www.toldifuszer.hu

víz (szűrt)

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük (én úgy vágom, mint a lecsóba) az olajon kicsit megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymához adjuk és tovább folytatjuk a dinsztelést. Megsózzuk ízlés szerint és felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi. Nem kell agyon főzni, mert turmixolni fogjuk. Amikor elkészült, fokhagyma nyomón áttörjük a megtisztított fokhagymát és a leveshez adjuk. Összeturmixoljuk. Tálalásnál megszórjuk az aprított petrezselyemmel vagy tökmagolajat öntünk . Én fokhagymás pirítóssal szoktam énni, de nagyon finom sajtos pirítossal is. (természtesen rozs vagy tönkölybúza, de az elvetemültekNevetés bármilyen kenyérből készíthetik, legmutatósabb a sajtos pirítós szeletelt kenyérbőlRosszall)

Rosszkedvű téli napokon vidítólag hat a lélekre a gyönyörű színével, a kicsit csípős íz tisztítja a légutakat, a fokhagyma minden bajra gyógyír.

Természetesen készíthetjük csípős ízek nélkül, akkor egy teljesen más ízélményt kapunk.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*