3-4 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
olivaolaj (a dinszteléshez)
3-4 (nagy) gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
4-5 karika cípős paprika (ízlés szerint)
petrezselyem (jó sok)
só (tengeri)
fehér bors www.toldifuszer.hu
víz (szűrt)
A hagymát felszeleteljük (én úgy vágom, mint a lecsóba) az olajon kicsit megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymához adjuk és tovább folytatjuk a dinsztelést. Megsózzuk ízlés szerint és felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi. Nem kell agyon főzni, mert turmixolni fogjuk. Amikor elkészült, fokhagyma nyomón áttörjük a megtisztított fokhagymát és a leveshez adjuk. Összeturmixoljuk. Tálalásnál megszórjuk az aprított petrezselyemmel vagy tökmagolajat öntünk rá. Én fokhagymás pirítóssal szoktam énni, de nagyon finom sajtos pirítossal is. (természtesen rozs vagy tönkölybúza, de az elvetemültek bármilyen kenyérből készíthetik, legmutatósabb a sajtos pirítós szeletelt kenyérből
)
Rosszkedvű téli napokon vidítólag hat a lélekre a gyönyörű színével, a kicsit csípős íz tisztítja a légutakat, a fokhagyma minden bajra gyógyír.
Természetesen készíthetjük csípős ízek nélkül, akkor egy teljesen más ízélményt kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.