A sárgarépakrémhez:
2 nagyobb sárgarépa
1 liter víz
2 deci tejszín
3-4 evőkanál liszt
kis darabka vaj
só
1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
A fasírtburgonyához:
5 db főtt burgonya
apróra vágott petrezselyemzöld
apróra vágott újhagyma
só
bors,
1 tojás
kevés liszt
liszt, tojás, zsemlyemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
A sárgarépát felszeletelve sós vízben megfőzöm, ha kissé kihűlt, akkor bot mixerrel lemixelem a vízzel együtt.
A tejszínbe bele keverem a lisztet, ezt ugyanúgy a lébe mixelem, hozzádobom a kevéske vajat. Visszateszem a tűzre, kevergetve felforralom, megsózom, ha kell, és a szerecsendióval ízesítem. Ez kihagyhatatlan, mert ez bolondítja meg a sárgarépát.
A fasírtburgonyához sós vízben megfőzöm a burgonyát, melegen összetöröm, ha kihűlt, hozzádolgozom a petrezselymet, a hagymát, tojást, a kevéske lisztet, ha kell, megsózom, kicsi borssal ízesítem.
Kézzel fasírtokat formázok a masszából, szokásos módon panírozom:
liszt, tojás, zsemlyemorzsa, forró olajban szép barnára sütöm őket.
A tálaláskor kevéske vágott petrezselyemmel díszítem az ételt.
Szerény, de finom ebéd, vagy vacsora.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.