Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Sárgarépakrém fasírtburgunyával

felvitel dátuma: 2013-06-20 01:12:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1986
részletes recept
Sárgarépakrém fasírtburgunyával
Hozzávalók 4 személyre:

A sárgarépakrémhez:
2 nagyobb sárgarépa
1 liter víz
2 deci tejszín
3-4 evőkanál liszt
kis darabka vaj

1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió

A fasírtburgonyához:
5 db főtt burgonya
apróra vágott petrezselyemzöld
apróra vágott újhagyma

bors,
1 tojás
kevés liszt
liszt, tojás, zsemlyemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A sárgarépát felszeletelve sós vízben megfőzöm, ha kissé kihűlt, akkor bot mixerrel lemixelem a vízzel együtt.
A tejszínbe bele keverem a lisztet, ezt ugyanúgy a lébe mixelem, hozzádobom a kevéske vajat. Visszateszem a tűzre, kevergetve felforralom, megsózom, ha kell, és a szerecsendióval ízesítem. Ez kihagyhatatlan, mert ez bolondítja meg a sárgarépát.
A fasírtburgonyához sós vízben megfőzöm a burgonyát, melegen összetöröm, ha kihűlt, hozzádolgozom a petrezselymet, a hagymát, tojást, a kevéske lisztet, ha kell, megsózom, kicsi borssal ízesítem.
Kézzel fasírtokat formázok a masszából, szokásos módon panírozom:
liszt, tojás, zsemlyemorzsa, forró olajban szép barnára sütöm őket.
A tálaláskor kevéske vágott petrezselyemmel díszítem az ételt.
Szerény, de finom ebéd, vagy vacsora.
Jó étvágyat!
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*