Hozzávalók:
1 érett sárgadinnye
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál fahéj
fél kiskanál őrölt gyömbér
fél kiskanál őrölt kardamom /elhagyható/
2 dl habtejszín
2 dl tej
4 dl víz
Elkészítés:
A sárgadinnyét jól megmosom, majd félbevágom. a széleket kicakkozom. A magházat eltávolítom. és a belsejéből karalábévájóval néhány gombócot kivájok, majd a többit kanállal kikaparom. A héját félreteszem, mert ebben is tálalható majd a leves. A gömböcskéket egy kevés vízzel kicsit megfőzöm, éppen annyira, hogy ne legyen nyers. A többi dinnye húst felaprítom és a saját levében valamint a gömböcskék főzővízében, és a hozzáadott vízzel megfőzöm. A főzésnél hozzáadom a cukrot és a fűszereket. /kb. 10 perc/ Főzés után picit hagyom hűlni, de még melegen hozzáadom a fele tejet, a tejszínt és a vajat, majd összeturmixolom, ezt követően belekeverem a maradék tejet és tejszínt is és jól elkeverem. Lehűtve tálalom. A tetejére egy kis pirított szeletelt mandula és fahéj szórható. Igény szerint tejszínhabbal is díszíthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.