Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » sárgadinnye leves

felvitel dátuma: 2012-07-27 09:24:53       mai nézettség: 2       nézettség: 2292
részletes recept
sárgadinnye leves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 érett sárgadinnye
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál fahéj
fél kiskanál őrölt gyömbér
fél kiskanál őrölt kardamom /elhagyható/
2 dl habtejszín
2 dl tej
4 dl víz

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A sárgadinnyét jól megmosom, majd félbevágom. a széleket kicakkozom. A magházat eltávolítom. és a belsejéből karalábévájóval néhány gombócot kivájok, majd a többit kanállal kikaparom. A héját félreteszem, mert ebben is tálalható majd a leves. A gömböcskéket egy kevés vízzel kicsit megfőzöm, éppen annyira, hogy ne legyen nyers. A többi dinnye húst felaprítom és a saját levében valamint a gömböcskék főzővízében, és a hozzáadott vízzel megfőzöm. A főzésnél hozzáadom a cukrot és a fűszereket. /kb. 10 perc/ Főzés után picit hagyom hűlni, de még melegen hozzáadom a fele tejet, a tejszínt és a vajat, majd összeturmixolom, ezt követően belekeverem a maradék tejet és tejszínt is és jól elkeverem. Lehűtve tálalom. A tetejére egy kis pirított szeletelt mandula és fahéj szórható. Igény szerint tejszínhabbal is díszíthető.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*