Sárgadinnye előkészítés/feljavítás
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
A kompót hozzávalói egy igazán kemény, ízetlen sárgadinnye (sikerült kiválasztanom) feljavításához vannak megadva. – Érettebb esetén a fűszerekből, narancsitalból, citromléből kevesebb szükséges.
22 cm átmérőjű tortaforma/vagy tepsi 18*24 cm
Előző nap elkészíthetjük a kompótot.
A sárgadinnye húsából karalábévájóval/kiskanállal gömböket/félgömböket vájunk.
Először a vizet jól felforraljuk a fahéjjal, szegfűszeggel (teatojásban), majd kivesszük. Beletesszük a cukrot, ha elolvadt, beletesszük a formázott dinnyét, a citromlevet, a narancsitalt, vaníliás cukrot. Kompót keménységűre megfőzzük és hagyjuk kihűlni. – Hűvös helyen tartjuk. – Leszűrjük, a levet hűtőbe tesszük. A gömbökből annyi félgömböt vágunk, amennyi kb. a torta befedéséhez szükségünk lesz, illetve a tálaláshoz. A többit apró kockákra vágjuk. Két tálkában, lefedve a hűtőbe tesszük.
Tálalás: ízlésünk, illetve kívánságok szerint (gyümölcs félgömbökkel, habbal, fagylalttal stb.)
Megjegyzés: A kompót elkészítésénél főzési idő nincs megjelölve, ez gyümölcsfüggő, és nincs beszámítva az elkészítési, főzési időbe! – Más gyümölcsből is elkészíthető. – Nincs sütőpor a tésztában! – Ízében az őszibarackhoz hasonlítható!
Elkészíthető az év folyamán gyümölcs kompótokból is, azonnal süthető a tészta, összeállítható a krém, a kompót lé is „kéznél van”.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.