Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal

felvitel dátuma: 2012-08-10 17:07:14       mai nézettség: 1       nézettség: 3876
részletes recept
Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal
Hozzávalók 6 személyre:
  • 2darab sárgadinnye (tisztítatlanul kb. 2,5 kg/db)
  • késhegynyi gyömbérpor (1 -1 késhegynyi üvegenként)
  • késhegynyi NátriumBenzoát (1 -1 késhegynyi üvegenként)
  • 100 gr Agávé szirup vagy cukor
  • 250 ml Gin
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.

A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.

Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.

Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5 percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük.

A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).

Megjegyzés:Ahogy a gyömbérnél és a NátriumBenzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7 dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Filéző Kés
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Konyhaművész Mérő Kancsó

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*