A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.
A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.
Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.
Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5 percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük.
A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).
Megjegyzés:Ahogy a gyömbérnél és a Nátrium – Benzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7 dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.