A tojás mióta koleszterin mentes?
- 25 dkg sárgaborsó
- kevés hagyma reszelve
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél pohár joghurt vagy tejföl
- feltétnek tojás
A sárgaborsót megmosom, dupla mennyiségű vízzel felöntve a 3 l-es, 20 cm-es AMC edényben főni teszem. Hozzáadom a hagymákat, a fűszereket és lezárom a gyorsfőzőfedővel.
A Navigeniót automatikus főzésre állítom (A jelzés), az audiothermet 12 percre állítom, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és a turbo fokozatnál megállítom.
Amíg a borsó fő, előmelegítem az AMC palacsintasütőt a visiotherm első zöld jelzéséig, elég nagy hővel, hogy az aljazat hirtelen hőlökést kapjon. A tojásokat egyenként beleütöm a forró edénybe, ráteszem a fedőt és elzárom alatta a hőforrást vagy egyszerűen félre teszem egy edény alátétre.
Mikor a borsó elkészült és a gyorsfőzőfedő kinyitható, belekeverem a joghurtot vagy tejfölt. Nem kell berántani, semmilyen más módon sűríteni, és természetesen semmilyen zsiradék sem kell hozzá. A tojásokhoz sem. Egyszerűen lapáttal kiszedem őket a palacsintasütőből és tálalom.
Persze, aki nem diétázik, nyugodtan tehet a tojásokra egy pici vajat, csak úgy a tetejére, hogy olvadjon rá, de ne süljön.
Rendkívül egyszerű és finom így a sárgaborsó főzelék, egyszerűen utánozhatatlan!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.