egyik kedvencem sertéspőrkőltel és savanyu káposztával
Hozzávalók:
50dkg feles sárgaborsó,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só, 1 tk kb
2-3 szem babérlevél
1 kanál liszt,
2 kanál olaj,
1 kk pirospaprika.
Elkészítés:
A borsót megmossuk, kétszer annyi vízben feltesszük főzni, belerakjuk a sót, fokhagymát. az apróra vágott vöröshagymát és a babér levelet
Kb egy óra alatt puhára főzzük. Figyeljük mert hamar odakap .
Majd zsemleszínű rántást készítünk, egy kávéskanálnyi pirospaprikát is teszünk bele, vízzel felengedjük s berántjuk a sárgaborsót.
Tálalhatjuk sültekkel pörkölttel .én az utóbbival tálaltam .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.