· 50 dkg krumpli
· 30 dkg csirkemell
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 5 db félbevágott sárgabarack
· 2 evőkanál olaj
· 1 dl víz
· késhegynyi fehérbors
· 1 ev k só
A krumplit nyersen meghámozom, megmosom, karikára vágom. A csirkemellet megtísztitom csíkokra vágom . Egy nagyobb tálban finoman megszórom sóval, kis fehérborssal, összeforgatom. A vöröshagymát színtén karikára vágom , bele a finomra vágott fokhagymát, összekeverem, és 10 percig állni hagyom. Ezután a krumplival,hússal összekeverem és a tepsibe helyezem,alá az olaj és a vízzel .Tetejére rakom a sárgabarackot félbe vágva ,mert ez isteni ízt ad az egésznek . Forró sütőben fél óra alatt megsütöm. Sütés közben néhányszor egy lapáttal megforgatom, így előbb párolódik a gőzben, aztán egyenletesen pirul minden oldalon.
Jó étvágyat hozzá
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.