Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » sárgabarackos habos pite

felvitel dátuma: 2012-07-15 22:03:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1881
részletes recept
sárgabarackos habos pite
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg kristály. cukor
2 tojás sárga
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi
csapott kávés kanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj /friss vagy szárított
a tetejére vékony réteg baracklekvár
kb.30-40 dkg sárgabarack

a habhoz
3 tojás fehérje
14 dkg porcukor
néhány csepp citromlé

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjük, A tésztát kb. 24x32 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tészta nem nyújtható és nem önthető, tehát kis halmokat rakunk, majd azt eloszlatjuk, akár lisztezett kézzel is simíthatjuk a tepsibe. Közepesen meleg sütőben majdnem készre /rózsaszínűre/ sütjük. A még meleg tésztát megkenjük a lekvárral, elosztjuk rajta a félbevágott /negyedekre vágott/ barackot. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habot a barackra simítjuk. Visszatéve a sütőbe /kis lánggal/, további 15-20 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz. Én szórtam mandulaforgácsot, de ez elhagyható!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 július 16

Ez számomra visszahozza a gyerekkort. Anyukám nagyon sokat és nagyon jól sut még ma is, ez nagy családi kedvenc volt mindig. Koszi szépen!!!!!!!!!!

0/10 muterka 2012 július 16

Én is köszönöm Anna!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*