Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá

felvitel dátuma: 2013-07-11 16:18:27       mai nézettség: 2       nézettség: 1818
részletes recept
Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá
Hozzávalók 12 személyre:
  • 60 dk málna
  • 1 kg sárgabarack
  • 10 dkg marcipán
  • 1 fiola narancsaroma
  • 1 cs Dr. Oetker befőzőcukor 3: 1 (500 grammos)
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1 
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A barackot kimagozom és felteszem kis fokozaton főzni, vigyázva, hogy le ne égjen. Mikor már puha, és jól szétfőtt, hozzáadom a málnát, és együtt 5 percig forralom.

Ezután kedvenc Tupperware Passzírozómmal átpasszírozom a gyümölcskeveréket.

A 7, 5 l-es Mesterszakács Főzőedénybe teszem, hozzáadom a befőzőcukrot, és a dzsemfixet is. Felforralom és forrástól számítva 5 percet magas fokozaton zubogva főzöm.

Leveszem a tűzhelyről és az időközben lereszelt marcipánt a TW Kézi Habverő segítségével, a dzsemhez keverem, majd végül a kis fiola narancsaromát is belekeverem.

Forrón tiszta, csírátlanított üvegekbe szedem, amiket azonnal lezárok, és fejre állítok, hogy a tetőn vákuum keletkezzen.

Miután visszaforgattam az üvegeket, mehetnek végleges helyükre.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*