Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Sárgabaracklekvár

felvitel dátuma: 2013-07-20 22:57:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3920
részletes recept
Sárgabaracklekvár
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30-40dkg cukor a barack  megtisztított kilójaként      
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A barackokat megmosom alaposan,  majd kimagozom, kivágom a hibás részeket és egyből beleteszem őket egy nagy fazékba. Nem darálom le a barackokat, nem turmixolom, mert a főzés végére úgyis szétfőnek. Nem lesz teljesen sima, kis darabkák lesznek benne.A Héját sem szoktam lehúzni .
 Szórok  rá kristálycukrot, majd rétegezek  rá újabb adag barackot egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fontos  hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.Majd letakarva állni hagyom egy napig.Másnap felteszem főni és addig főzöm, amíg el nem éri a nekem tetsző sűrűséget .Ez körülbelül  35-40 perc .
Amint elkezd sűrűsödni, akkor már folyamatosan kell keverni, hogy le ne égjen.
Szokásomhoz híven a kimosott üvegeket még forró ecetes vízben  csírátlanítom  ,ez megakadályozza  hogy megromoljon  a benne lévő tartalom.
 

 A megtisztított befőttesüvegekbe adagolom ki a lekvárt  ezután csavarom rá  a tetőt. Az üvegeket száraz dunsztba teszem  vagyis beleteszem meleg  pokrócba, és hagyom  hogy így hűljenek ki. Ezután kerülhet a végleges helyére a kamrába  a finom lekvár.

Aki nem meri így eltenni tartósító nélkül az tehet  celofánt a kupak alá  és a kupak és a celofán közé késhegynyi nátrium-benzoátot .Kizárólag oda és nem a lekvárba .

Nekem így évekig is elállnak a lekvárjaim  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Gallóné 2014 július 10

Én ugyanigy teszem el csak kevés dzsemfixet teszek bele tökéletes az eredmény nagyon finom a héját soha nem húzom le szét fől és darabosan szeretjük

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 július 11

Így van nem is kell a héját lehúzni ,abban van a vitamin

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*