Én ugyanigy teszem el csak kevés dzsemfixet teszek bele tökéletes az eredmény nagyon finom a héját soha nem húzom le szét fől és darabosan szeretjük
Hozzávalók:
A barackokat megmosom jó alaposan, majd kimagozom, kivágom a hibás részeket és egyből beleteszem őket egy nagy fazékba. Nem darálom le a barackokat, nem turmixolom, mert a főzés végére úgyis szétfőnek. Nem lesz teljesen sima, kis darabkák lesznek benne.A Héját sem szoktam lehúzni .
Szórok rá kristálycukrot, majd rétegezek rá újabb adag barackot egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fontos hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.Majd letakarva állni hagyom egy napig.Másnap felteszem főni és addig főzöm, amíg el nem éri a nekem tetsző sűrűséget .Ez körülbelül 35-40 perc .
Amint elkezd sűrűsödni, akkor már folyamatosan kell keverni, hogy le ne égjen.
Szokásomhoz híven a kimosott üvegeket még forró ecetes vízben csírátlanítom ,ez megakadályozza hogy megromoljon a benne lévő tartalom.
A megtisztított befőttesüvegekbe adagolom ki a lekvárt ezután csavarom rá a tetőt. Az üvegeket száraz dunsztba teszem vagyis beleteszem meleg pokrócba, és hagyom hogy így hűljenek ki. Ezután kerülhet a végleges helyére a kamrába a finom lekvár.
Aki nem meri így eltenni tartósító nélkül az tehet celofánt a kupak alá és a kupak és a celofán közé késhegynyi nátrium-benzoátot .Kizárólag oda és nem a lekvárba .
Nekem így évekig is elállnak a lekvárjaim .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.