3 kg hibátlan sárgabarack
1,5 dkg cukor
kb.1dl rum
üvegek
A barackot megtísztítjuk, és egy 5 literes fazékba tesszük kicsit összenyomkodjuk, majd a megadott cukor mennyiséget ráönjük, és összekeverjük fakanállal.
Egy napig állni hagyjuk.
Majd másnap feltesszük főzni és 30 perc után lekapcsojuk a gázt alatta, majd a tisztára mosott üvegekbe tesszük még melegen és mindegyik üveg lekvárnak egy evőkanál rumot öntünk.
Azonnal lezárjuk és száraz duncba tesszük.
Ha kihűlt a helyére rakjuk hűvős száraz helyre.
Nagyon finom és pikáns íze van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.