Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Sárgabarack lekvár- három féle

felvitel dátuma: 2012-08-30 18:39:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2750
részletes recept
Sárgabarack lekvár- három féle
Hozzávalók 1 személyre:

Diabetikus lekvár:

1kg 25 dkg sárgabarack  /magvazás és hámozás után/

25 ml. folyékony édesítőszer

1 tasak Dzsemfix Szuper

Sütésálló lekvár:

75 dkg sárgabarack

37,5 dkg cukor

1 tasak Sütésálló Dzsemfix

Sima baracklekvár:

1kg75 dkg sárgabarack

1/2 kg Befőző cukor szuper

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 3 perc
Elkészítés:

A barackokat 8-10 szemenként fővő vízbe dobjuk, majd szinte egy pillanatnyi forrás után tésztaszűrővel kivesszük.

Így könnyedén meg lehet hámozni, ha egy kicsit hülni hagytuk.

Hámozás és magvazás után  aprító gépbe vagy mixerbe tesszük, ahol pépesítjük, majd a befőző fazékba öntjük az előírt mennyiséget.

Hozzá keverjük a dzsemfixet és állandó keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk zubogva forrni 3 percig. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.Az előkészített üvegeket /amiket egy fém tálcára teszek, hogy el ne pattanjanak/ peremig töltjük a forró lekvárral, jól lezárjuk a kupakkal, majd a fejére fordítjuk az üveget, így hagyjuk 5 percig.

Kihülés után mehet a kamráb

A sütésálló lekvár és a sima, cukorral eltett baracklekvár is ugyanúgy készül mint a diabetikus, csak a hozzávalókban van változás.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bircsi 2012 szeptember 2

Nekem tetszik! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*