Nekem tetszik! :)
Diabetikus lekvár:
1kg 25 dkg sárgabarack /magvazás és hámozás után/
25 ml. folyékony édesítőszer
1 tasak Dzsemfix Szuper
Sütésálló lekvár:
75 dkg sárgabarack
37,5 dkg cukor
1 tasak Sütésálló Dzsemfix
Sima baracklekvár:
1kg75 dkg sárgabarack
1/2 kg Befőző cukor szuper
A barackokat 8-10 szemenként fővő vízbe dobjuk, majd szinte egy pillanatnyi forrás után tésztaszűrővel kivesszük.
Így könnyedén meg lehet hámozni, ha egy kicsit hülni hagytuk.
Hámozás és magvazás után aprító gépbe vagy mixerbe tesszük, ahol pépesítjük, majd a befőző fazékba öntjük az előírt mennyiséget.
Hozzá keverjük a dzsemfixet és állandó keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk zubogva forrni 3 percig. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.Az előkészített üvegeket /amiket egy fém tálcára teszek, hogy el ne pattanjanak/ peremig töltjük a forró lekvárral, jól lezárjuk a kupakkal, majd a fejére fordítjuk az üveget, így hagyjuk 5 percig.
Kihülés után mehet a kamráb
A sütésálló lekvár és a sima, cukorral eltett baracklekvár is ugyanúgy készül mint a diabetikus, csak a hozzávalókban van változás.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.