A sárgabarackokat leforrázom egy szűrőbe helyezve, majd beleteszem hidegvízbe és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Ha esetleg van benne barnás rész, azt kivágom. A gyümölcshöz egy késhegynyi citromsavat teszek és keverek bele, hogy ne barnuljon be a barack.
A barack elég érett volt, így nem kellett sem húsdarálón, sem turmixolni. Egy lábosba helyezem a gyümölcsöt és lassú tűzön addig főzöm, míg rottyan, majd hozzáadom a cukrot és a dzsemfixet, kevergetem folyamatosan közben, majd kicsit levet ereszt, hagyom besűrűsödni pár perc után leveszem a tűzről. Beleteszem a megtisztított üvegekbe, először 1/3 részéig, hogy átmelegedjen az üveg, majd gyorsan tele töltöm. A tetejére nagyon kevés szalicilt teszek és légmentesen lezárom az üvegeket, száraz dunsztba teszem. Hagyom kihűlni és kb.2-3 nap múlva kiszedem a dunsztból és polcra helyezem.
A házi lekvárnak nincs párja. Nálunk nagyon megy sütibe, lekváros kenyérnek. De sajnos picik a barackfáink, így most nem volt termés, venni kellett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.