Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Sárgabarack lekvár

felvitel dátuma: 2012-08-06 20:09:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2716
részletes recept
Sárgabarack lekvár
Hozzávalók 6 személyre:
  • 6 kg sárgabarack
  • 1-5-2 kg cukor vagy édesítőszer
  • késhegynyi citromsav
  • 2 tasak 3:1 Dr.Oetcer Extra Dzsemfix
  • szalicil az üvegek tetejére épp egy kicsi
  • (cukortakarékos, gluténmentes és édesítőszerrel is készíthető)
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A sárgabarackokat leforrázom egy szűrőbe helyezve, majd beleteszem hidegvízbe és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Ha esetleg van benne barnás rész, azt kivágom. A gyümölcshöz egy késhegynyi citromsavat teszek és keverek bele, hogy ne barnuljon be a barack.

A barack elég érett volt, így nem kellett sem húsdarálón, sem turmixolni. Egy lábosba helyezem a gyümölcsöt és lassú tűzön addig főzöm, míg rottyan, majd hozzáadom a cukrot és a dzsemfixet, kevergetem folyamatosan közben, majd kicsit levet ereszt, hagyom besűrűsödni pár perc után leveszem a tűzről. Beleteszem a megtisztított üvegekbe, először 1/3 részéig, hogy átmelegedjen az üveg, majd gyorsan tele töltöm. A tetejére nagyon kevés szalicilt teszek és légmentesen lezárom az üvegeket, száraz dunsztba teszem. Hagyom kihűlni és kb.2-3 nap múlva kiszedem a dunsztból és polcra helyezem.

 

A házi lekvárnak nincs párja. Nálunk nagyon megy sütibe, lekváros kenyérnek. De sajnos picik a barackfáink, így most nem volt termés, venni kellett.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*