Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Sárgabarack dzsem

felvitel dátuma: 2012-07-14 16:57:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1373
részletes recept
Sárgabarack dzsem
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók: 5 kg barack, bőrétől, magvától mentve, 2 kg. cukor, 1 csomag sütésálló dzemfix.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Elkészítés: A barackot tálba teszem és fórrásban lévő vizzel leöntöm, hogy ellepje. Kicsit várok vele, hogy hűljön, és könnyebb lesz a héját lehúzni. Magot kiszedve, húsdarálón ledarálom,/nálunk csak így eszik meg a gyerekek/, és kg.-ént 60 dkg. cukrot adok hozzá. Persze ez függ a barack édességétől is. Megvárom míg a cukor elolvad, és felteszem főzni. Kb. fél óra múlva, mikor a habját elfőtte, belekeverem a dzemfixet, és üvegekbe rakom. tetejére celofánt, és záró kupakot teszek. Száraz dunsztba másnapig tartom.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bözsike 2012 július 15

Soha nem szoktam a héját lehúzni ! Én is ledarálom ,és nem dzsemfixet teszek bele, hanem dzsem kocsonyásítót.Celofánt sem teszek rá, hanem a csavaros tetőket kifőzöm ! Forrón rakom bele a lekvárt, és az üvegeket a fejükre állítom egy jó negyed órát. Így a levegő kiszorul, és annyira lezáródik, mint az üzleti !Ezért nem kell rá celofán !!!!! Üdvözöllek !

0/10 Bözsike 2012 július 15

Bocsi, de az előbb nem írtam le, hogy 10- 15 éve így rakom el, és még sosem romlott el 1 üveg sem, pedig 25-30 üveggel biztosan elrakok.

0/10 muczajutka 2012 július 15

Én sem húzom le a héját. Kocsonyásítót sem rakok bele.Ledarálom, csak cukrot teszek hozzá.És a sütöben kis lángon "pöszögtetem". Így besűrűsödik, de nem ég oda. Isteni finom.

0/10 Káplár Anna 2012 július 16

Én is évek óta így rakom el, habár a dzsemfixet nem régóta teszem bele, én ezt szoktam ,így tanultam, még darálni sem szoktam, most csak a gyerekek miatt, de ez a tepsis dolog érdekelne.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*