Nekem tetszik!!! Főleg,hogy hamar kész. Jól jött volna ez a recept amikor 160-180 kg barackot főztem be. Sajnos most nincs annyi. :(
A barackot megmossuk, kimagozzuk és egy megfelelő méretű edényben feltesszük főni. Addig főzzük, míg a barackok jól összeesnek, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
Miután a barackunk összeesett, átpasszírozzuk (én mindig a már átpasszírozott barackot, gyümölcsöt mérem le). Az átpasszírozott gyümölcsöt a 7,5 literes Mesterszakács Füles főzőedénybe teszem.
A zselésítőt belekeverem a gyümölcspépbe, és felforralom, magas hőfokon, állandóan keverve.
A forrásban levő péphez hozzáadom a megfelelő mennyiségű nádcukrot (cukrot), majd újra forralom.
Forrástól számított 5 percig főzöm.
Ezután leveszem a tűzről és tiszta, fertőtlenített üvegekbe merem. Azonnal lezárom az üveget és egy pillanatra fejre állítom, hogy vákuum keletkezzen. Így megtöltöm az összes üveget és mikor kész a helyére teszem.
Semmilyen dunsztolás nem szükséges!
A lekvár eltevés sikerének titka a tisztaság.
Az üvegeket vagy forró vizes fazékban főzzük ki, vagy öntsünk beléjük 2 ujjnyi vizet, és 3 percig mikrózzuk. A fedeleket is nagyon alaposan, esetleg ecetes vízben mossuk át, hogy biztosan elpusztítsunk minden mikro-organizmust, ami a lekvár megromlásához vezethetne.
Javasolnám a KoMiTo Sol ’Putz’ használatát, amely ezüst tartalmú általános gomba és baktériumölő szer.
Nekem tetszik!!! Főleg,hogy hamar kész. Jól jött volna ez a recept amikor 160-180 kg barackot főztem be. Sajnos most nincs annyi. :(
Hát, nem tudom, hogy termett e neked a barack, de itt olyan ezres kilója. Ebből főzni lekvárt, hát, nem is tudom. De nagyon jól néz ki, és nagyon ügyes vagy. Én most meggyet teszek el, azt kaptam, holnap meg ribizli dzsemet, azt meg a kertben szedtem.
Igen, Márta, saját termésű a barack. Egy nagyobbacska fám van, elég öreg már, de az idén tömve van (tavaly 8db volt rajta). A ribizlit elkunyerálta a bátyám, így nekik adtam. Két meggyfám is van, amiből szintén dzsem készült és megleptem keresztanyámat is egy nagy kosárnyival, mert rengeteg rétest süt. Az egresből pedig érik már a szörpike.Még 4 hét és leszűrhetem. Málna is van kicsi, eper már a polcon és a fagyasztóban és majd lesz még az őszibarack és a szőlő, na meg a kivi, füge.
Marcsi pont ez volt az elképzelésünk a szomszédommal, hogy idén így tesszük el a sárgabarackot. Csak még a nádcukron gondolkodtunk...de próbálok beszerezni addig. A mi fánkról ma leszedtük a termést, nem sok volt még fiatalfa.
Nagyon finom a nádcukorral. Szerezd csak be, nem fogod megbánni. Nekem még mindig a szél szüretel.
Márta! Nálatok nagyon drága és kettőszáz forintért vettem most.Eddig nekünk is volt sok de kiöregedett a fánk,az újak még nem teremnek. Igaz amint írod ezerért drága de legalább barackból készített lekvárt teszel a vajas kenyeredre, nem aromából készített valamit. Ha megteheted egy keveset főzzél be, hidd el megéri,pláne ha gyereked is van.Egészségesebbet eszik otthon, legalább. Üdv Debrecenből
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.